top of page
flyer operatie fresco.jpg

Operatie Fresco

Genre

Komedie/klucht

speelduur

Avondvullend

 

Bezetting

2-7 Dames

1-6 Heren

Inhoud

Op een verwaarloosde zolderkamer boven een Italiaanse pizzeria houden Ellen, Bob en de mysterieuze Jinx zich schuil. In het grootste geheim hebben zij het plan opgevat om in te breken in de Sixtijnse Kapel, en daar een groot onrecht recht te zetten. Om in hun opzet te slagen moeten zij hun plan geheim kunnen houden voor de nieuwsgierige eigenares van de pizzeria, de Zwitserse Garde en… De Maffia.
 

(Dit stuk is gebaseerd op volgende TripAdvisor recensie van 529ellenv “Pracht, praal en geschiedenis. Adembenemend mooi. Jammer dat veel toeristen het niet kunnen opbrengen te genieten in stilte. Het plafond is een kunstwerk. Maar ben ik de enige die zich afvraagt waarom er geen schilderij met een kleurling te zien is?? Deze smet op de geschiedenis wordt, ook door de gidsen, angstvallig verzwegen.”)

Decor

Een verwaarloosde zolderkamer. In de achterwand bevindt zich aan Cour-kant een wc-deur met op ooghoogte een luikje dat langs de binnenkant kan geopend worden. In de zijwand aan Cour-kant bevindt zich een deur die uitgeeft op een overloop. Naast deze deur hangt een kapstok waar een jas aanhangt. Dichter naar de zaal toe, bevindt zich een geheime kruipruimte die is verstopt door een valse wand. Aan Jardin-kant bevindt zich in de zijwand een raam in twee delen dat naar binnen kan opendraaien. Aan deze ramen zijn de gordijnen zo bevestigd dat het raam kan openen met gesloten gordijnen. In het midden van de kamer staat een kleine tafel met twee stoelen. Aan Jardin-kant ligt een matras en een aantal versleten lakens.

bottom of page