top of page

Kennisbank,

Hoi theaterfan!

Wil jij echt alles weten over toneel, dan ben je hier op de juiste plaats. Theater is het mooiste tijdverdrijf dat er bestaat, of je nu zelf actief theater maakt of graag geniet van een heerlijk avondje uit. De toneelwereld biedt voor elk wat wils.
In deze kennisbank over toneel en theater heb ik voor jou enkele tips en weetjes gestopt die ikzelf doorheen de jaren heb verzameld. Hieronder kan je kiezen over welk onderdeel van de theaterwereld je meer wil weten.

Man in Theater with Script

Tips voor theatermakers,

Als je op deze pagina terecht bent gekomen wil dat hoogst waarschijnlijk zeggen dat je zelf theatermaker bent of wil worden. Of je dit nu als liefhebber/amateur of professioneel doet maakt daarbij niet uit. Welkom collega. Hieronder heb ik voor je een hoop tips verzameld die je kunnen helpen om verder te groeien als theatermaker. Moest je toch nog niet vinden waar je naar op zoek bent, gebruik dan de zoekbalk rechtsboven, of neem snel contact met me op.

Typing on a Typewriter

Schrijven voor theater,

Jij wil schrijven voor theater? Proficiat, je hebt één van de meest boeiende tijdsbestedingen gekozen. Als je al wat ervaring hebt met het schrijven heb ik hieronder enkele extra tips verzameld die jouw nog verder helpen te ontplooien als theaterauteur. Ben je volledig nieuw in het schrijven voor toneel, geen probleem, hieronder vind je alles wat je moet weten om te starten aan je eerste toneelstuk. Vind je toch niet wat je zoekt, gebruik dan de zoekbalk rechtsboven of neem contact met me op.

Piles of Books

Toneelwoordenboek,

Het theater is een bijzondere wereld waar taal een erg belangrijke rol speelt.Wie zich in deze wereld begeeft zal kennis maken met verschillende termen die eigen zijn aan het jargon van het theater.Dit theaterwoordenboek omvat een verklarende woordenlijst met de belangrijkste toneel- en theatertermen, voorzien van een heldere verklaring. Deze lijst is niet definitief en wordt regelmatig aangevuld.

Geography

Theatergeschiedenis,

Ga mee met mij op avontuur! Ik neem je mee doorheen de tijd en laat jouw kennismaken met de rijke geschiedenis van het theater. Ik beloof je dat deze ontdekkingstocht zonder gevaar zal zijn, hoewel, ik kan niet garanderen dat je niet zal gebeten worden door het theatervirus en alles over het theater wil te weten komen. Zit je na jouw ontdekkingstocht op deze pagina toch nog met vragen, gebruik dan de zoekbalk rechtsboven of neem contact met me op.

Antique Pen

Schrijvers,

Gedurende de geschiedenis heeft de wereld een groot aantal beroemde toneelschrijvers voortgebracht, wier bekendste werken tot op de dag van vandaag een belangrijke rol spelen in onze hedendaagse cultuur. Elk van deze toneelauteurs heeft op zijn eigen manier een onuitwisbare stempel gedrukt op de geschiedenis van het theater. Hieronder geef ik een overzicht van enkele van deze opmerkelijke toneelschrijvers, hun meest invloedrijke werken en hun belangrijkste prestaties.

Stage Lighting Setup

Theatertechniek,

Wil je graag een kijkje nemen achter de schermen van het theater? Ben je geïnteresseerd in de boeiende wereld onder de motorkap van het toneel? Geweldig! Hieronder vind je alvast een hoop informatie die ik voor je heb uitgezocht. Moest je toch nog iets anders willen weten, gebruik dan zeker de zoekbalk rechtsboven of neem contact met me op.

Stage Curtains

Theaterweetjes,

Ben je op zoek naar leuke weetjes over theater? heb je altijd al willen bijleren over het toneel? dan vind je hieronder alvast een schat aan informatie die ik voor je heb verzamelt. Veel plezier met je ontdekkingstocht. Toch nog niet gevonden wat je zocht? gebruik dan de zoekbalk rechtsboven of neem contact met me op.

bottom of page