Vaak gestelde vragen

Wat is toneelschrijver?


Toneelschrijver is een website waar u teksen voor en over toneel kan terugvinden. De teksten voor toneel op deze site zijn toneelstukken geschreven door theaterauteur Stijn Cuypers. De teksten over toneel kan u terugvinden onder theatertools waar ze zijn onderverdeeld in drie grote groepen waar u rustig in kan rondneuzen.
Ik vind geen informatie over een bepaald onderwerp?


Hoewel u op deze website reeds veel informatie over toneel kan terugvinden, is deze zeker niet volledig. Wanneer u informatie zoekt over een bepaald onderwerp, maar dit niet kan terugvinden laat dit dan zeker weten via het contactformulier of via de chatbox rechtonderaan.
Moet ik auteursrechten betalen voor de toneelstukken op deze website?


Voor het beheer van zijn toneelstukken is theaterauteur Stijn Cuypers aangesloten bij SABAM, bijgevolg zijn de toneelstukken op deze website onderhevig aan auteursrechten. Twijfelt u of er auteursrechten rusten op een werk dat u wil opvoeren, aarzel dan niet en contacteer me via het contactformulier of de chatbox rechtsonderaan.
Voor meer informatie over het aanvragen van opvoeringsrechten kan u op deze pagina terecht.
Hoeveel moet ik betalen voor het opvoeren van één van de toneelstukken op deze site?


Het totale bedrag dat u dient te betalen voor de opvoering van een toneelstuk is afhankelijk van verschillende factoren. zoals het aantal opvoeringen, het aantal toeschouwers... Meer informatie kan je hier terugvinden.
Waarom moet ik auteursrechten betalen voor een toneelstuk?


Een auteur schrijft over het algemeen toneelstukken zonder dat hij hiervoor direct vergoed wordt, de vergoeding voor zijn werk ontvangt hij pas wanneer een werk wordt opgevoerd. Meer informatie over auteursrecht vind je op deze pagina.
Ik ben op zoek naar een op maat geschreven toneeltekst?


Neem zeker contact op via het contactformulier of de chatbox rechtsonderaan, dan kunnen we met u bekijken welke mogelijkheden er zijn.
Ik zou graag zelf een toneelstuk schrijven, hoe begin ik hieraan?


Fantastisch u heeft gekozen voor één van de mooiste uitdagingen die er bestaan, en u bent op deze website aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u een uitgebreide gratis cursus om te leren schrijven voor toneel. Verder kan u aan de hand van deze tips uw toneelstuk voorzien van een mooie layout.
Ik heb een toneelstuk geschreven en zou graag feedback krijgen?


Dat kan, u mag steeds uw toneelstuk mailen naar info@toneelschrijver.be. Hou er rekening mee dat het lezen van een toneelstuk en het geven van feedback enkele weken in beslag kan nemen.
Ik zou graag een workshop organiseren over schrijven voor toneel.


Neem zeker contact op via het contactformulier of via de chatbox rechtsonderaan. Dan nemen we contact met u op om te kijken wat mogelijk is.
Ik zou graag één van uw toneelstukken spelen, maar de bezetting is te klein/groot?


Dat hoeft niet meteen een probleem te zijn, neem zeker contact met ons op via het contactformulier of de chatbox rechtsonderaan. In veel gevallen is het mogelijk om een paar aanpassingen te doen aan de tekst om deze geschikt te maken voor uw vereniging.